مهندس حسن تاج پیکر

شهردار استهبان

پروردگار متعال و مهربان را بسیار شاکرم که توفیق خدمتگزاری به مردم شریف استهبان را به من عنایت فرمود. امیدوارم با همکاری مجموعه محترم شهرداری و شورای محترم اسلامی شهر بتوانیم گام های پسین را در راستای عمران و آبادانی شهر استوار برداریم.
جشنواره غذاهای سنتی
پاییز بهاری استهبان
جشنواره غذاهای سنتی
جشنواره نقاشی

انجیر استهبان

ارسال توسط:روابط عمومی           |           تاریخ ارسال: ۳۰ تیر ۹۳             |              بازدید:4,050

انجیر استهبان

انواع انجیر:
ارقام F.carica از نظر باغبانی به دو گروه تقسیم میشوند.
۱- انجیر بر Caprifig
۲-انجیر خوراکی یا انجیر ماده

anjir1
میوه انجیر بر غیر خوراکی هستند و یک انکوباتور خوب برای زنبور بلاستوفاگا محسوب می شود که گرده افشانی انجیربا این زنبور در استهبان از اهمیت زیادی برخوردار است.
درخت انجیر بر در سال معمولا سه محصول تولید می کند:
-محصول بهاره : میوه از جوانه های موجود بر روی شاخه های سال قبل تشکیل می شود ودر اواخر بهار یا اوایل تابستان می رسد (در منطقه استهبان برای گرده افشانی از این محصول استفاده میکنند)
-محصول زمستانه : گل بر روی شاخساره در پاییز تشکیل شده ودر زمستان بصورت خفته می ماند و در بهار به رشد خود ادامه می دهد ودر بهارهم می رسد.
-محصول پاییزه: میوه های این محصول در تابستان تشکیل و در پاییزمی رسد. تعداد و اندازه این میوه ها در مقایسه با میوه های بهاره کمتر و کوچکتر است . ارقام انجیر بر موجود در استهبان
۱- انجیر بر دانه سفید : گیاهی است با رشد متوسط و بار دهی زیاد . میوه دیر رس و مقاوم به سرما.
۲-انجیر بر پوز دمبالی : گیاهی است با رشد کم و باردهی زیاد. نسبت به بر دانه سفید زوتر خزان می کند. میوه زود رس (غالبترین رقم بر در استهبان)
ارقام دیگرکه در منطقه یافت می شود عبارتند از( قاسمی، خرمایی،کوهکی،تومسجدی،مهار لو،اسماعیل آبادی و ….)انجیر خوراکی براساس تشکیل میوه به سه گروه تقسیم می شوند:
۱- انجیرازمیر: فقط گل ماده دارد و برای تشکیل و رسیدن میوه گرده افشانی لازم و ضروری است. اولین محصول را ندارد و چنانچه تولید کند اولا مقدار کم ثانیا بدون دانه وغیر قابل خوردن می باشد. (۹۵% درصد از درختان استهبان از این نوع می باشند)
۲- انجیرسان پدرو: اولین محصول بصورت پارتنو کارپ و اهمیت آن از محصول دوم بیشتر است بطوریکه محصول دوم به گرده افشانی نیاز دارد.
۳- انجیرمعمولی : تولید محصول اول در این انجیر قطعی نیست و محصول دوم بطور زیاد تولید می شود و نیازی به عمل گرده افشانی نیست.

anjir3

 

anjir2

دیدگاه کاربران

جستجو

نظرسنجی

بهترین اقدام شهرداری در سال جاری در چه زمینه ای بوده است؟

مشاهده نتایج

Loading ... Loading ...

آمار و اطلاعات

  • 0
  • 1,050
  • 73
  • 1,270
  • 76
  • 10,835
  • 32,493
  • 2,094,189
  • 103,487
  • 1,222
  • 349

پل ارتباطی شهرداری

دعوت به همکاری

فراخوان